ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ

Όταν δεν αναφέρεται προθεσμία εκτέλεσης, η παροχή οφείλεται το αργότερο εντός τριάντα (30) ημερών μετά τη λήψη της παραγγελίας από την Americat, εκτός εάν υπάρχει πρόβλημα στη διαθεσιμότητα του είδους και αυτό έχει γνωστοποιηθεί εξαρχής στον πελάτη που πραγματοποιεί την παραγγελία ή λόγος ανώτερης βίας. 

Οι παραγγελίες εκτελούνται καθημερινές μέσα σε εργάσιμο οκτάωρο (9:00 - 17:00), εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών. Για να μπορέσει μία παραγγελία για αποστολή εκτός Αθηνών να εκτελεστεί αυθημερόν (με παράδοση την επόμενη εργάσιμη), η παραγγελία θα πρέπει αυστηρά να δίδεται έως και τη 1 μ.μ., ενώ παραγγελίες μετά το πέρας της προκαθορισμένης ώρας, θα τηρούν σειρά προτεραιότητας για εκτέλεση την επομένη από τη καταχώρησή τους.

Οι αναγραφόμενες τιμές των προϊόντων είναι οι Χονδρικές τιμές (ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται δηλαδή ο αναλογούν Φ.Π.Α.) και οι Λιανικές τιμές Internet (συμπεριλαμβάνεται δηλαδή ο αναλογούν Φ.Π.Α.). Το ηλεκτρονικό κατάστημα χονδρικής της Americat διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής των τιμών χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση του πελάτη σε οποιαδήποτε στιγμή και για οποιοδήποτε λόγο.

Ακύρωση παραγγελίας:

Ακύρωση παραγγελίας γίνεται δεκτή μόνο για όσο διάστημα δεν έχει ακόμα εκτελεστεί και δεν έχει παραδοθεί το είδος (δηλαδή δεν έχει εκδοθεί δελτίο αποστολής), είτε μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) είτε και τηλεφωνικά.

Διαθεσιμότητα προϊόντων:

Η εταιρία επιφυλάσσεται να ενημερώσει τους πελάτες σε περίπτωση μεταγενέστερης μη διαθεσιμότητας παραγγελθέντος είδους για τον πιθανό χρόνο παράδοσης.  Στην περίπτωση αυτή, εφόσον κρίνεται ότι η καθυστέρηση καθιστά τη συναλλαγή ασύμφορη μπορεί η τυχόν λοιπή παραγγελία να εκτελείται κανονικά χωρίς να συμπεριλαμβάνει το εκάστοτε προϊόν.

Παραλαβή παραγγελίας:

Η παραγγελία του πελάτη αποστέλλεται στη διεύθυνση που ο ίδιος έχει υποδείξει στην Americat κατά την παραγγελία του με μέσα που έχουν συμφωνηθεί με την Americat. Η αποστολή της παραγγελίας επιβαρύνεται με έξοδα μεταφοράς, αναλόγως όγκου και βάρους. Η αποστολή κάθε παραγγελίας εκτελείται με την μεταφορική εταιρία ή την εταιρία courier, την οποία η Americat έχει καταχωρημένη στη καρτέλα του εκάστοτε πελάτη. Η παραλαβή γίνεται από τον αναφερόμενο στην παραγγελία ως παραλήπτη.

Η Americat διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί τους τρόπους, τους όρους και τις τιμές αποστολής κατά βούληση και χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση.

ΕΛΕΓΧΟΣ, ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ & ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Ο πελάτης ενημερώνεται για την διαθεσιμότητα των προϊόντων μέσα από ανάλογες λεκτικές ενδείξεις. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα περιλαμβάνονται προϊόντα διαθέσιμα, προϊόντα με περιορισμένη διαθεσιμότητα (από 1 έως 5 τελευταία τεμάχια – εξαιρούνται τα προϊόντα που πωλούνται ανά δεκάδες) και προϊόντα με την ένδειξη «μη διαθέσιμα». Επίσης, οι διάφορες προσφορές προϊόντων που εμφανίζονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα, ισχύουν πάντοτε μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Όλοι οι πελάτες υποχρεούνται να αποσυσκευάσουν και να ελέγξουν τα είδη καθώς και να ειδοποιήσουν την εταιρία σχετικά, σε περίπτωση αισθητικών ελαττωμάτων εντός 3 ημερολογιακών ημερών από τη παραλαβή της παραγγελίας τους. Μετά το πέρας των 3 ημερών θεωρείται ότι τα είδη παρελήφθησαν σε άριστη κατάσταση.

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Σημειώνεται ότι στα ηλεκτρολογικά είδη (π.χ. Λάμπες, καλώδια, ασφάλειες και συναφή είδη) ΔΕΝ παρέχεται εγγύηση.

ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Ο τρόπος αποστολής κάθε παραγγελίας είναι άμεσα συσχετισμένος με τον τρόπο πληρωμής και εξόφλησης της κάθε παραγγελίας, καθώς επίσης και με τη περιοχή παράδοσης. Αναλυτικότερα:

i) Εντός Αττικής

Οι αποστολές εκτελούνται μέσω SPEEDEX (παράδοση την επόμενη ημέρα) ή/και μέσω του εταιρικού στόλου της Americat, όπου τα δρομολόγια είναι προκαθορισμένα ανά περιοχή και ημέρα παράδοσης.

ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Άγιος Δημήτριος - Αργυρούπολη - Γλυφάδα - Ελληνικό - Ηλιούπολη - Καλλιθέα - Μοσχάτο - Ταύρος - Φάληρο - Δάφνη - Ν. Κόσμος - Ν. Σμύρνη - Παγκράτι - Άνω Λιόσια - Αχαρναί - Ίλιον - Μενίδι - Περιστέρι - Πετρούπολη.

ΤΕΤΑΡΤΗ (εφόσον συνίσταται δρομολόγιο): Ασπρόπυργος

ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ*Αγία Παρασκευή - Αμπελόκηποι - Γέρακας - Γουδί Ελληνορώσων - Ηράκλειο - Κηφισιά - Λυκόβρυση - Μαρούσι - Μεταμόρφωση - Νέα Φιλαδέλφια - Φιλοθέη - Χαλάνδρι - Χολαργός - Ψυχικό - Γαλάτσι - Πατήσια - Αγ. Ιωάννης Ρέντης - Αιγάλεω - Κερατσίνι - Κορυδαλλός - Νίκαια - Πειραιάς - Πέραμα - Χαϊδάρι.

ΣΑΒΒΑΤO: Ασπρόπυργος, Ελευσίνα.

*Σχετικά με τις παραδόσεις του Σαββάτου για τις περιοχές των Βορείων Προαστίων, απαιτείται επικοινωνία του πελάτη με τα γραφεία μας για ενημέρωση ενδιαφέροντος και για επιβεβαίωση του ωραρίου λειτουργίας του καταστήματος για ρύθμιση της παράδοσης των δεμάτων.

Η παράδοση των παραγγελιών μέσω εταιρικού στόλου της Americat με βάση τα προκαθορισμένα δρομολόγια εκτελείται χωρίς χρέωση μεταφορικών για παραγγελίες άνω των 20,00 € - 25,00 € + φπα και εφόσον έχει σχηματιστεί δρομολόγιο στην εκάστοτε περιοχή με βάση τα τρέχοντα τιμολόγια. Για παραγγελίες μικρότερες του ελάχιστου ποσού, υπάρχει ενδεχόμενο χρέωσης μεταφορικών (ορισμένο κατά προσέγγιση στα 3,50 € + φπα) ή αδυναμία παράδοσης λόγω μη σύστασης δρομολογίων στην περιοχή σας.

Παραλαβή από τα γραφεία της Americat

Κατόπιν συνεννόησης, μπορείτε να παραλάβετε τις παραγγελίες σας από τα γραφεία μας. Το τιμολόγιό σας θα είναι έτοιμο προς παραλαβή από τον χώρο μας κατά προσέγγιση 2 ώρες μετά την καταχώρησή της εκάστοτε παραγγελίας, καθώς τηρείται σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση προσέλευσής του οδηγού σας νωρίτερα από τον προκαθορισμένο χρόνο, υπάρχει περίπτωση αναμονής μέχρι και την ολοκλήρωση της παραγγελίας.

ii) Εκτός Αθηνών

Για παραγγελίες, οι οποίες έχουν προπληρωθεί με τραπεζική κατάθεση ή κατόπιν συμφωνίας με την Americat είναι επί πιστώσει, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει το συνεργαζόμενο πρακτορείο της επιλογής του ή την εταιρία SPEEDEX για παράδοση και παραλαβή.

Επίσης, παρέχεται και δυνατότητα εξόφλησης των παραγγελιών μέσω αντικαταβολής κατά την παράδοση, η οποία γίνεται μόνο με μετρητά και η εκτέλεσή τους πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο με συνεργαζόμενο πρακτορείο της εταιρίας Americat.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Παραγγελίες μικρότερες του ποσού των 20,00 € - 25,00 € + Φ.Π.Α. ΔΕΝ εκτελούνται και δεν αποστέλλονται μέχρι να συμπληρωθεί το ελάχιστο ποσό παραγγελίας.